Subotnji vrlo dobri 9. sajam Slavonski banovac jednako tako bi narednih dana trebao biti popraćen u medijima. Razlog tome je što je Grad u suradnji sa Sanelom Dropulić,
voditeljicom Virtualnog ženskog poduzetničkog centra  iz Zagreba, organizirao na sajam dolazak autobusa s 26 novinara iz različitih redakcija (HTV, Nova, RTL, Slavonska televizija, Radio Antena, Večernji list, specijalizirani poljoprivredni i gastro časopisi,  različiti portali i slobodni novinari).

Oni su po dolasku oko 10 sati prošetali gradom u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević i Davora Huške, pomoćnika ministrice regionalnog razvoja, nakon čega su se uputili na Planinarski dom Omanovac. Vratili su se na svečanost otvaranja, a  nakon ručka su ih na razgovor u Poduzetničkom centru Pakrac primili gradonačelnice, pomoćnik ministrice i Ivana Orban, direktorica PC Pakrac.

Orban i D. Huška su ih upoznali s nastankom i razvojem poduzetničke zone, poduzetničkog inkubatora i Poduzetničkog centra Pakrac, dok je gradonačelnica Blažević govorila o daljnjim planovima i poticajima koje Grad daje poduzetnicima.  Obišli su obadva pakračka poduzetnička inkubatora i saslušali iskustva Denisa Zandone, suvlasnika i direktora tvrtke Icesa koji je sada pri kraju pete godine stanovanja u inkubatoru.

Novinari su se najaviše interesirali o mogućnostima kupovina nekretnina na području Pakraca, migracijskim kretanjima, zaposlenosti i nezaposlenosti, stručnoj osposobljenosti stanovništva.

U razgovoru, iz kojeg je bilo primjetljivo da je većina njih prvi put u Pakracu,  su novinari istaknuli iznenađenje kako brojnošću i raznovrsnošću sajma, tako i gospodarskim potencijalima Pakraca i poticajima koje mogu ostvariti poduzetnici registracijom gospodarskih čimbenika u Pakracu, ali i zamjerili gradskim strukturama što  sve te mogućnosti, premalo plasiraju kroz državne medije tako da je to stanovništvu izvan regije nepoznato.

Naravno da ova činjenice ima i drugu svoju stranu, a to je da su državni mediji, naročito televizije,  za Pakrac zainteresirani samo kada se događa nešto loše, odgovorili su im domaćini. Tome u prilog ide i činjenica da je najavljeni broj novinara, dan prije polaska, prepolovljen jer su državni mediji svoje novinarske ekipe u subotu preusmjerili u praćenja slučaja Agrokor.