Policija je ovog vikenda imala uobičajenu preventivnu akciju, a ovog puta mete su bili alkoholizirani vozači. Prema njihovom dnevnom informativnom biltenu, akcija je bila uspješna jer su napunili svoju posebnu prostoriju, kako oni vole nazivati pritvor.
U subotu, 14. listopada, oko 22.50 sati, u Pakracu, u Ulici braće Radića, prilikom kontrole prometa zatečen je 24-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,84 promila i prije stjecanja prava na upravljanje te u suprotnom smjeru upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, kutinskih registarskih oznaka.
U nedjelju, 15. listopada, oko 23.40 sati, u Pakracu, u Ulici Gojka Šuška, u osobnom automobilu marke „Mercedes“, daruvarskih registarskih oznaka, zatečen je 34-godišnjak koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,36 promila.
Posljednji „gost“ ovog vikenda priveden je noćas oko 1.30 sati, kada su u Filipovcu, prilikom kontrole prometa zatekli 28-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,58 promila upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.
Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog, kaže policija u svom priopćenju.