Učitelji i učenici Osnovne glazbene škole Pakrac jučer su povodom 11. Tjedna cjeloživotnog učenja posjetili polaznike matičnog pakračkog vrtića „Maslačak“ te im se predstavili prigodnim programom prilagođenim dobi djece. Susret se održao u organizaciji OGŠ i suradnji s DV „Maslačak“.

Profesorica klarineta Tea Šimala, profesor harmonike Ivan Golub, profesor violine Luka Iverac te učenici Josip Slijepčević (harmonika) i Antun Horvat (violina), pokušali su djeci približiti cjeloživotno učenje kroz primjer glazbe i glazbenika. Čuli su sviranje Antuna Horvata i njegovu priču o tome kako i koliko se vježba te što se sve to uči u glazbenoj školi. Učenik viših razreda, Josip Slijepčević, predstavio se svojom svirkom i pričom, a na kraju su isto to učinili i profesori ispričavši svoje glazbeno iskustvo od „malih“ svirača do profesora u školi.

Vrtićanci su imali priliku postavljati pitanja kako učenicima, tako i učiteljima, a na kraju su svi zajedno zapjevali himnu Dječjeg vrtića „Maslačak“ i time pobudili želju vrtićanaca za glazbenim obrazovanjem.