U organizaciji Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“, a povodom obilježavanja Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta, jučer je u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ održana pričaonica, radionica i igraonica za djecu.

U jednosatnom druženju, pod vodstvom članica „Sloge“ Dubravke Špančić i Snježane Kligl, petnaestero prisutne djece u pratnji roditelja sudjelovalo je u pogađanju likova iz bajki Hansa Christiana Andersena, interpretativnom te izražajnom čitanju. Postavljena su im poticajna pitanja za reakciju, kao i usmeno izražavanje dojmova nakon pročitane priče „Djevojčica sa šibicama“.

Radionica je održana s ciljem upoznavanja djece s osnovnim dječjim pravima, ohrabrivanja na izražavanje mišljenja i emocija, izvođenje pouka i zaključaka te raspoznavanja zdravih životnih vrijednosti od loših. Isto tako, razgovaralo se o položaju djece u cijelom svijetu te nepravdi koju proživljavaju kao jednako dobra i nevina. To je otvorilo temu UNICEF-a, kao organizacije koja ima zadatak brinuti o djeci cijeloga svijeta, i Konvencije o pravima djeteta, a sve na način razumljiv dobi sudionika.

Nakon radionice, djeca su imala priliku u kino dvorani Hrvatskog doma pogledati hrvatski film za djecu „Koko i duhovi“.