banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ naziv je  radionica koja se danas u  povodu Tjedna cjeloživotnog učenja održava u  konferencijskoj dvorani Poduzetničkog centra u Pakracu.

Više od tridesetak polaznika, predstavnika  različitih pakračkih institucija i gospodarskih čimbenika te polaznika edukacijskih programa Pučkog učilišta „Obris“ čulo je u uvodnim predavanju  da je radna snaga u Europi pa i u Hrvatskoj u prosjeku sve starija. Razlog tome je zakonsko produžavanje radnog vijeka, činjenica da se školovanje produžuje radi čega se mladi ljudi sve kasnije uključuju u proces rada, ali i zbog činjenice da je među nezaposlenima najviše mladih ljudi.  Stoga je zaštita na radu, odnosno sve aktivnosti i mjere koje su na tom polju poduzimaju sve značajnija, a svakako u tome treba posebnu pažnju posvetiti edukaciji, kako zaposlenika tako i poslodavaca i s tim treba početi još u školskoj dobi, čuli su polaznici od  predavačice više stručna savjetnica Sanja Sambol, struč. spec. ing. sec. iz Službe za zaštitu na radu, ovlaštenja, nadzor i analizu.

Teme radionice koje su u Pakracu u suradnji sa  Zavodom za unapređenje zaštite na radu organizirali Puško otvoreno učilište Obris i Poduzetnički centar Pakrac su Starenje i sigurnost i zdravlje na radu, Ugradnja sigurnosti i zdravlja na radu u obrazovanje te Mladi i sigurnost i zdravlje na radu.

Radionica u Pakracu je dio europske kampanje za zdrava radna mjesta 2016-2017. koja za cilj ima podizanje svijesti o važnosti dobrog upravljanja zaštitom na radu tijekom čitavog radnog vijeka te prilagođavanja rada potrebama pojedinaca.

Sve to je postalo ove godine dio nacionalne akcije Tjedan cjeloživotnog učenja koja za cilj ima promoviranje poticanja učenja i obrazovanja koju ovog tjedna provodi Agencija za  strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod geslom „Provježbaj mozak“.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić