banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Pakračku gradsku upravu, odnosno ured gradonačelnice, danas je, povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, posjetila Sara Marin – dječja gradonačelnica, koja je s Anamarijom Blažević, pakračkom gradonačelnicom, razgovarala o provedenim aktivnostima iz plana i programa rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Pakraca.

Prateći program, članovi Dječjeg GV dosada su osmislili izgled školske maskote koja će simbolično nositi lik kune, a sljedeći planirani korak je sama izrada maskote. Sljedeći će tjedan posjetiti Dom za starije i nemoćne „Anđelak“ u Lipiku kako bi korisnicima Doma uljepšali boravak igrajući s njima društvene igre.

Svaki naredni mjesec donosi nove aktivnosti s ciljem obogaćivanja društvenog života u našem gradu. Tako će ova i naredna godina biti obilježene sudjelovanjem u maskenbalskoj povorci, sadnjom cvijeća i čišćenjem gradskih površina, nastavkom razmjene školskih udžbenika među učenicima, sportskim natjecanjima, a kao noviteti, povodom blagdana Uskrsa, uvest će se ukrašavanje i traženje pisanica na području grada te školska biciklijada. Nabrojano, ali i više od toga, s oduševljenjem je pozdravila gradonačelnica Blažević, pruživši podršku daljnjoj suradnji te naglasivši kako se plan aktivnosti podudara s razmišljanjem i željama Gradske uprave.

Od poslova koji su dogovoreni u suradnji Dječjeg vijeća s Gradom Pakracom, dosada su realizirani radovi na dječjim igralištima, internet u gradu, pametna klupa, mreže na nogometnim vratnicama te teniski teren čiji se završetak očekuje uskoro, a u skorašnjim je planovima postavljanje koševa za smeće na mjestima gdje nedostaju te uređenje parka za pse kada se ispune svi uvjeti za provedbu u djelo.

„Drago mi je što smo uspjeli realizirati dobrih 80 posto od onoga što smo se dogovorile i što ste vi zadovoljni učinjenim. I dalje ću se truditi razgovarati s vama jer volim čuti što mladi misle i žele jer ćete vi biti ti koji će naposljetku u tome svemu i uživati“, poručila je dječjoj gradonačelnici Marin gradonačelnica Blažević, dodavši da je dostupna kad god to mladim snagama bude potrebno.

Gradonačelnica Blažević ovom je prigodom darovala mladoj gradonačelnici Marin dvije brošure koje su izradili učenici osnovne škole, a koje predstavljaju naš grad i njegova bogatstva.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić