Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 541. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: U pakračku srednju škola ponovo je ove školske godine krenulo manje učenika nego lani, a jedan od razloga tome je što svakog jutra više mladih Pakračana putuje na školovanje u Daruvar nego u školu u svome gradu. Ove jeseni u pakračkoj srednjoj školi  upisalo se je od 77 lanjskih učenika pakračke osnovne škole  tek  njih 20 učenika. Zašto je tome tako analizira Darko Baronica.

INTERVJU: Marija Čar voditeljica Odsjeka za graditeljstvo  i stambeno-komunalne poslove Grada Pakraca govori o ovogodišnjoj građevinskoj sezonu u Pakracu, projektima koji su u pripremi,  neophodnoj izmjeni zakonske regulative, najavljenim aktivnostima kao što je  katastarska izmjera i drugim aktivnostima iz rada njenog ureda.

LJUDI I ŽIVOT:  Danas pripravnici, na proljeće stažisti, jednom možda Pakračani

Nakon mnogo godina,  u pakračku je bolnicu na  pripravnički staž 1. rujna stiglo troje mladih liječnika. Riječ je o 26-godišnjim mladim liječnicama iz Novske Ivani Zekić i Sandri Pagon te dvije godine starijem kolegi iz Križevaca, Matiji Rusanu. Narednih će pet mjeseci, koliko traje pripravnički staž za liječnike, raditi uz starije kolege na svim pakračkim odjelima, kao i u ambulantama. Cilj je da se u praksi što bolje upoznaju sa svojim budućim zanimanjem, ali i kako bi bili sigurni da je njihov izbor specijalizacije upravo ono što ih u medicini najviše zanima....

GRADSKO VIJEĆE PAKRAC: Nakon deset godina proračun više nije u minusu

NAKON STO GODINA : Započinjenova katastarska izmjera Pakraca i Prekopakre

STUDENTIMA MEDCINE: 12.000 kuna godišnje stipendije

OBRIJEŠKI BAZEN: Za tri godine dobivaju vodovod

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: Vratili nam bolnicu

KOMEMORACIJA U KUSONJIMA: Svaka žrtva ima ime, sa svaki zločin počinitelja

OŠ BRAĆE RADIĆ: 20.000 eura za nadarene učenike

21. LISTOPADA SAJAM SLAVONSKI BANOVAC: Grahfest, viteške borbe i koncert „Učiteljica“

BRANITELJI: Održali igre dragovoljaca i HVIDR-e

UBOJSTVO U PAKRACU: Nadležne službe bez informacija

SPORT: Hajduk još bez pobjede, kuglači „Pakraca“ startali pobjedom

ULICA KALVARIJA:  Pakračko naselje s najviše djece

 

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama: MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra), KTC, TO KRNDIJA.

U Lipiku naše novine možete kupiti u trgovinama MLIN I PEKARE (Slavonska ulica) i u trgovini AQUA.