Pakrac je jutros u dvorištu kompleksa Janković ugostio 23. Športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije čiji je organizator Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Pakrac.

„Želim da se dobro osjećate i provedete, borbenog duha vam nikako ne manjka. Primjer je pakračka HVIDRA u kojoj imamo i reprezentativce streličare koji su upravo od tu krenuli i dostigli zavidan uspjeh. Ponosni smo što je upravo to poteklo iz HVIDRA-e i nepokolebljivog duha hrvatskih branitelja koji se očuvao od devedesetih godina, a znam da postoji i danas“, poručila je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, poželjevši im pritom dobrodošlicu, kao i puno uspjeha na državnom prvenstvu koje slijedi.

„Susreti na kojima se okupljate, kakvog god bili karaktera, trebaju nam osvježiti sjećanja i evocirati uspomene te nas podsjetiti da ste vi oni koji su ovom kraju donijeli pobjedu i slobodu“, rekao je Vedran Neferović, zamjenik župana Požeško-slavonske županije, svečano otvorivši športsko natjecanje.

„Bez obzira tko pobijedi u današnjem natjecanju, pobjednici smo bili 1991. i 1995. godine, a tako će biti i danas. Važno je da se udružimo i dostojno predstavimo naše gradove, odnosno Županiju“, poručio je sudionicima Stipan Grgić, predsjednik HVIDRA-e Požeško-slavonske županije, pozvavši branitelje na češća druženja i razmjenu mišljenja i mimo službenih okupljanja.

Uoči sportskog dijela događaja, delegacija sudionika i uzvanika iz Pakraca, Lipika te Požege, posjetila je spomen obilježje poginulim braniteljima na Rimokatoličkom groblju u Pakracu te odala počast uz paljenje lampiona i polaganje vijenca.

Do 13 će se sati oko 120 sudionika iz tri podružnice (Pakrac, Lipik i Požega) natjecati u streljaštvu, visećoj kuglani, boćanju i nogometu.