Početkom tjedna u gradskoj upravi Pakraca profunkcionirao je takozvani sustav EDIP (Evidencija o dohocima i primicima). Riječ je o informatičkom programu kojim je ovlaštenoj osobi (Vinko Pečanić-voditelj odsjeka za financije i proračun) omogućio pristup evidenciji koju Porezna uprava vodi o prihodima svakog od građana. Zahvaljujući tome u slučajevima kada se dijete upisuje u dječji vrtić  ili se gradskoj upravi podnosi zahtjev za studentsku ili srednjoškolsku stipendiju te socijalnu pomoć građani više neće morati ići po potvrdu o prihodima u Poreznu upravu što se je plaćalo 40 kuna već će potpisati u uredu u kojem predaju ostalu potrebnu dokumentaciju suglasnost da umjesto njih to informatičkim putem učini ovlaštena osoba.

Zahtjev ima jednokratnu valjanost, dakle može se koristiti samo po zatraženom predmetu i ne može se koristiti uz druge slučajeva, a ovlaštena osoba je obvezna poštivati to kao poslovnu tajnu. U samom informatičkom programu su ugrađeni kontrolni osigurači koji smanjuju mogućnost zloupotrebe.

Na taj način građani u  komunikaciji s gradskom upravom u navedenim slučajevima  će imati jedan korak manje i uštedjeti 40 kuna.