Na poziv nadležnog ureda gradske uprave  za iskazivanje kadrovskih  potreba radi izrade liste deficitarnih zanimanja radi stipendiranja od strane gradskog proračuna ponovo su se javile tek dvije ustanove. Osnovna glazbena škola Pakrac je izrazila potrebu za  učitelja/icu gitare, violine, trube, klavira i klarineta što se ponavlja godinama.

Odjel hitne bolničke pomoći  Gradske bolnice Pakrac  je iskazao potrebu za liječnikom hitne medicine što se također ponavlja tako da ustanove i tvrtke ponovo nisu bile od  pomoći prilikom izrade ovogodišnje liste deficitarnih zanimanja.

Interesantno je da se na poziv koji je trajao od 10. kolovoza do 5. rujna nije javio niti jedan gospodarski čimbenik iz čega bi se moglo zaključiti da nemaju potrebu za visokoobrazovanim stručnjacima što je teško za povjerovati jer među pakračkim trenutnim stipendistima nema niza raznih zvanja inženjerskog tipa (građevina, arhitektura i slično) što znači da još godinama neće biti ponuđeni pakračkom gospodarstvu.

Sama ovogodišnja odluka o listi deficitarnih zanimanja još je u formi prijedloga, a kako nam je rekla Dubravka Špančić, stručni referent u gradskoj upravi, na njoj vjerojatno neće biti liječničko zvanje jer je u pripremi posebna odluka o stipendiranju  ovog kadra koja bi trebala studentima medicine biti dodatni motiv za prihvaćanje pakračke stipendije, ali i obveze povratka.

Ovojesenski natječaj za stipendiranje studenata bit će objavljen vjerojatno početkom listopada. Iz nadležnog ureda gradske uprave još i informacija u kojoj se podsjeća na obveze aktualnih stipendista da što hitnije dostave potvrde o upisu akademske godine 2017/18, što je uvjet nastavka primanja stipendije.