Danas završava s ovogodišnjim radom odmaralištu GD CK „Cvčak“ na Viru Od 5. lipnja je ljetovalo u 10 grupa 609 gostiju čime je ostvareno 6.090 noćenja.

Najveći broj noćenje ostvarile su razne humanitarne i socijalne institucije: „Kuća Sv. Vinko Paulski“  Oborovo,  Centar Rudolf Steiner Daruvar, UZOSIO "Golubica" Vukovar, Umirovljenici Siska, Pakraca, Lipika, Novske, umirovljenici HEP-a Sisak, članovi SKD "Prosvjeta" Zagreb, Udruga umirovljenika Europskih integracija Daruvara, Udruga za promicanje Inkluzije Pakrac, Udruga za promicanje Inkluzije Šibenik, grupa djece upućenih preko socijalnih vijeća Gradova Pakraca i Lipika.

Manji udio gostiju ljetuje u svom aranžmanu i na svoj račun čime su odmarališni kapaciteti popunjeni cijele sezone, a mogućnost plaćanja na rate također je kod mnogih postigla pozitivan efekt pa se ljudi lakše odlučuju uplatiti si ljetovanje, rekla nam je Danijela Kiš, ravnateljica GD CK pakrac.

Mnogi ovogodišnji gosti  su se već najavili za ljetovanje na Viru i  iduće sezone.

Do tada u CK Pakrac planiraju  završiti fasadu na objektu odmarališta, spojiti se na kanalizacijsku i vodovodnu komunalnu mrežu, izgraditi multifunkcionalno igralište za djecu (mali nogomet, odbojka, košarka, badminton),   postaviti ogradu oko dvorišta odmarališta,  izgraditi sjenicu za odmor, postaviti stropne ventilatora u prostoru blagovaonice, ugraditi klima uređaja u prostoriju za provođenje radionica  i kandidirati se kod Fonda za zaštitu okoliša na projekt postavljanja sunčane elektrane na krovištu odmarališta koja bi obavljala funkciju grijanja sanitarne vode i proizvodnje električne energije.

„Želja mi je u Odmaralištu vidjeti više djece i opravdati "dječje" u imenu. Za narednu sezonu, i dalje u suradnji s gradovima Pakracem i Lipikom te Centrom za socijalnu skrb, cilj nam je omogućiti besplatno ljetovanje za naše potrebite građane, s naglaskom na socijalno i  zdravstveno stanje u obitelji, gdje bi uz spomenute i GDCK Pakrac donirao određen broj ljetovanja, kaže D. Kiš. (db)