Hotel Pakrac bit će 8. rujna domaćin drugog Pub kviza u organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata. Prvi je održan 9. srpnja na istom mjestu i pokazao se kao forma za koju postoji interes. Podsjetimo, pobijedila je ekipa Otporni na znanje koja se u konkurenciji šest ekipa pokazala najspretnijom i najsnalažljivijom.

Sudjelovanje na kvizu je besplatno, potrebno je tek malo hrabrosti, a ukoliko već imate spremno društvo, s imenom ekipe možete se prijaviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u inbox stranice ili najkasnije pola sata prije početka kviza za stolom voditelja kviza.

Pub kviz je forma kviza razvijena i danas izrazito popularna u Velikoj Britaniji (Pub Quiz, Quiz Night, Trivia Night). Prema anketi jednih britanskih novina iz 2008. godine, 42% pubova organizira kvizove na tjednoj bazi, čime se dolazi do brojke od nevjerojatnih 22 445 kvizova koje u toj državi možete igrati svaki tjedan. U Hrvatskoje je pub kviz scena zaživjela 2005. godine,

Najčešća forma pub kvizova je klasični pitanje-odgovor sistem s pisanjem na papir, iako su moguće razne varijacije. U tom klasičnom sistemu postoji otprilike 30 pitanja podijeljenih na razne kategorije, a izrazito su omiljena pitanja u kojima se nešto treba pogoditi iz audio ili video isječka.

Timovi koji igraju obično se sastoje od 3 do 5 ljudi, ovisno o kapacitetu prostora u kojem se igra. Svaki tim igra pod svojim imenom i često je to pravi festival kreativnosti.