Cjelodnevna uporna kiša nije omela Pakračane da u subotnjim poslijepodnevnim satima razgledaju kolekciju od sedamdesetak oldtaimera raznih godišta pristiglih na parkiralište pakračke gradske tržnice u sklopu 13. Međunarodnog oldtimer susreta organiziranog od Oldtimer kluba „Kurbla“ iz Garešnice i Grada Pakraca te Turističke zajednica Grada Pakraca. Domaćini od strane struke, kako bi to bolje približili, bili su članovi MK Vitezovi tame koji su se pobrinuli za kulinarski moment ove izložbe.

Svojevrsni auto-podsjetnik iz cijele Hrvatske na pakračkoj je tržnici bio izložen gotovo dva sata, a kolekcionari su u međuvremenu posjetili  Muzej grada Pakraca gdje im je povijest Pakraca kao i prvog kovanog novca - Slavonskog banovca - ukratko predstavila Jelena Hihlik, kustosica pakračkog Muzeja.

Ispred organizatora, grada domaćina ove izložbe, goste je pozdravila gradonačelnica Anamarija Blažević, izrazivši  zadovoljstvo što je ovako nesvakidašnja karavana posjetila Pakrac te ih pozvala ponovo da, kad budu u prilici, posjete naš grad. „Zadovoljstvo nam je ugostiti vas u našem malom gradu. Divim se vašem entuzijazmu jer poznato je da ljubav i strast prema oldtimerima košta – što vremena, što sredstava - ali znamo svi da ponekad i nije teško platiti ono što voliš. Uživajte i dalje, sakupljajte, pa se ponovo vidimo u neko vrijeme u Pakracu“.

Izabrana su i tri najatraktivnija modela izložena na subotnjoj izložbi, a nagrade su dodijelili Gabrijela Sabo Seleši, voditeljica pakračkog Ureda TZ te Marijan Širac, dogradonačelnik Pakraca.

Ono što je zanimljivo istaknuti je i podatak da smo u karavani oldtimera i  mi Pakračani imali svog predstavnika. Za upravljačem bordo-crvene VW Bube nalazio se Ivan Filipin.

„Kupili smo ga otac i ja prije nekoliko godina u Vukovaru. Buba iz 1967. godine je stajala nekoliko godina u jezeru pa smo je morali kompletno restaurirali, a ono što je zanimljivo je da smo prekovali haubu pa sad ima unikatnu. Ljubav prema oldtimerima nasljedio sam od oca Zdravka.“

FOTOGALERIJA