Noćas je na burnoj sjednici Gradska skupština Zagreba usvojila promjenu naziva jednog od najljepših zagrebačkih trgova, Trg maršala Tita u Trg Republike Hrvatske i time privela kraju tromjesečnu burnu raspravu o ovoj promjeni.

Trg, ulica ili obala nazvana po maršalu Titu, kako javljaju mediji, sada  ima još 26 gradova u Hrvatskoj. No u našem kraju nema niti jedna, odnosno ulice s tim nazivom promijenjene su odlukom tadašnjeg Povjereništva Vlade RH za općinu Pakrac (tada i Lipik) još 1992. godine.

U Pakracu naziv maršala Tita nosila je po mnogima glavna pakračka ulica, od robne kuće do „općine“. Spomenutom odlukom iz kolovoza 1992. godine  od 69  pakračkih ulica i trgova,  uglavnom nazvanih po partizanskim ratnim herojima, pokojnim političarima iz komunističkog režima ili partizanskim brigadama 22 ulice je zadržalo postojeće nazive, 47 je preimenovano  u skladu s prirodnim obilježjima (Planinska, Vinogradska...), nazivima postrojba  iz Domovinskog rata te velikanima iz hrvatske povijesti i kulturnog života, pri čemu  su za njih 10 vraćeni nazivi koje su nosili prije Drugog svjetskog rata. Ulica maršala Tita dobila je  naziv Ulica hrvatskih velikana da bi početkom ovog stoljeća  bila podijeljena na Ulicu Gojka Šuška, Trg Franje Tuđmana i u ostatku zadržala naziv iz 1992. godine.

U Prekopakri naziv Ulica Maršala Tita nosila je do proljeća 1992. godine sadašnja Ulica Dalibora Duchača. U Poljani  Ulica maršala Tita dobila je ime Antunovačka.

U Lipiku od 34 ulice ili trga naziv je promijenjen za njih 27, a što je interesantno oni niti prije Domovinskog rata nisu imali Ulicu maršala Tita, pa nisu imali potrebe da  promjene taj naziv.