U evidenciji pakračkog komunalnog redara Tomislava Luksetića nalazi se  još uvijek 177 ratnih ruševina koje treba ukloniti. Pri tome još nisu obrađena naselja Branešci, Ožegovci, Bučje kao i sela istočnog dijela administrativne jedinice Pakraca koja se ne nalaze na glavnoj cesti, što će biti utvrđeno naknadno.

Od tih 177 ruševina 39 vlasnika se odazvalo na javni poziv objavljen ovoga ljeta u više navrata u lokalnim medijima radi davanja suglasnosti da Grad, vjerojatno uz pomoć inženjerije HV, može, za vlasnike  besplatno, obaviti uklanjanje. Ovi objekti se nalaze uglavnom na rubnim pakračkim područjima (Praulja, vinogradi), te u gotovo svim ostalim naseljima. Istovremeno, komunalni redar je poslao službeni dopis 40-torici poznatih i dostupnih vlasnika ruševina da izdaju suglasnost za uklanjanje ruševine što bi uvelike pojednostavilo proceduru pisanja službenog rješenja što će se morati odraditi za preostalih skoro stotinjak ruševnih objekata čiji vlasnici nisu poznati ili dostupni.

U ovom trenutku dakle postoji 39 objekata čije rušenje je moguće odmah i u gradskoj upravi se nadaju ponovo pomoći inženjerije Hrvatske vojske. Kada, za sada nije poznato. U prošla dva navrata, lani u jesen i ove godine u proljeće, Hrvatska vojska je svaki put uklonila 40-tak ruševina od kojih su neke veličinom i lokacijom bile izuzetno zahtjevne.