Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Komunalac potpisali su ugovor o energetskoj obnovi za osam stambenih zgrada (11 kućnih brojeva) u Pakracu kojim su definirane novčane potpore od strane Fonda (60 posto prihvatljivih troškova), kao i rokovi dovršetka projekta (18 mjeseci). Potpisani su ugovori za stambene zgrade u ulicama Matice hrvatske na kućnim brojevima 10, 12, 13, 13A, 15, 17 i 19, Andrije Hebranga 3 i 5, Kardinala Alojza Stepinca 7 i Trg bana Josipa Jelačića 20 pri čemu pojedinačna vrijednost radova od milijun kuna prelazi samo na zgradama u Ulici Andrije Hebranga. To je bitno jer za zgrade ispod milijun kuna vlasnici stanova mogu izvođača izabrati temeljom zahtjeva za ponudu (brže), a vlasnici stanova u zgradi koja iziskuje više od milijun kuna to moraju učiniti javnim natječajem (sporije), o čemu će iz Fonda Komunalac naknadno dobiti detaljna uputstva, rekao nam je Adriano Baškiera, poslovođa komunalnog pogona.

On se nada da će u Fondu taj dio odraditi tijekom rujna te da bi krajem idućeg mjeseca mogli biti objavljeni pozivi ponuditeljima, odnosno javni natječaj za izvođača kako bi radovi mogli započeti još ove jeseni.

U Komunalcu čekaju još ugovore za 13 pakračkih i 8 lipičkih zgrada koje su prošle proljetos na natječaju i ušla u ovogodišnji program Fonda.