Mehanizacija i zaposlenici požeške tvrtke Niskogradnja Jurčak započeli su radove na sanaciji  šteta koje su nastale uslijed obilnih padalina u svibnju 2014. godine, a koje će s 2,25 milijuna kuna financirati Hrvatske ceste. Riječ je o 29 lokacija, najviše oko naselja u sjeverozapadnom te istočnom dijelu grada Pakraca, kao i dva klizišta u Vinogradskoj ulici i Ulici 103. brigade u Pakracu.

Radovi obuhvaćaju sanaciju  vodnih propusta, iskop oteretnih kanala te nasipanje kolnika agregatom.  Natječajem ugovoren rok za završetak ovog posla je četiri mjeseca.

Kako je od nastanka štete prošlo više od tri godine, nju je djelomično sanirao vlastitim sredstvima Grad Pakrac pa je moguće da će „u hodu“ doći do određenih izmjena u odnosu na izrađen detaljni plan i troškovnik. To je jedan od razloga, uz kompliciran postupak javne nabave, što se na početak ovih radova čekalo čak tri godine, pojasnila je gradonačelnica Anamarija Blažević koja je danas sa Sašom Lapašem, stručnim suradnikom zaduženim u gradskoj upravi za infrastrukturu, obišla dva aktualna radilišta.

Sanacija je započela 10. kolovoza na takozvanoj zimskoj dionici što na Krndiji povezuje Novi Majur s državnom cestom D-5  te zapadno od Donje Obriježi, na poljskom-šumskom putu koji povezuje ovo naselje s područjem zvanim Guvine.