Hrvatska turistička zajednica je i u ovoj godini dodjeljivala bespovratna sredstva putem programa potpora s ciljem unaprjeđenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni.
Putem Javnog poziva za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima za potpore u 2017. godini, u suradnji s Gradom Pakracom, Turistička zajednica grada Pakraca prijavila je projekt „Pakrački park znanosti“.
„Da je projekt kvalitetno pripremljen govori činjenica da je uz ostala 364 prijavljena projekta, odlukom Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, naš projekt odobren, te nam je dodijeljena potpora u iznosu od 35 000 kuna. Uz Hrvatsku turističku zajednicu, pokrovitelj ovog projekta je i Grad Pakrac te TZ grada Pakraca, što dokazuje da je Pakrac otvoren za urbane i nesvakidašnje ideje“, prenosi nam Gabrijela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Pakraca.
Kao jedinstveni autorski projekt u Republici Hrvatskoj, „Park znanosti“ na originalan će način obogatiti i pakračku turističku ponudu, a zamišljen je s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem, namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj čine eksponati koji pokazuju i objašnjavaju zanimljive pojave iz znanstvenih sfera.
Ovakva vrsta parka uvijek se može nadograđivati raznim eksponatima, a svojom specifičnošću doprinosit će kreiranju urbanog ugleda našeg grada.
„Stoga nam je iznimno drago što će ovakav inovativan projekt biti realiziran i u našem gradu i što je prepoznat od strane Grada Pakraca i Hrvatske turističke zajednice. Tako da ćemo uz naša izletišta, manifestacije, muzeje i bogatu kulturnu baštinu, imati u ponudi i nešto urbano i jedinstveno na ovom području, a i šire. U svakom slučaju, veselimo se sljedećim prijavama pripremljenih projekata koji su rezultat uspješne suradnje naših institucija“, dodaje Gabrijela Sabo Seleši.
Namjera je da budući „Park znanosti“ bude postavljen kod sportske dvorane što će predstavljati početnu točku turističkog obilaska, a ujedno će se nalazit u sklopu odgojno-obrazovnih ustanova koje raspolažu velikim parkirališnim prostorom, što će istodobno olakšavati posjetiteljima da što bezbrižnije krenu u obilazak.