U utorak 1. kolovoza, odmaralište Gradskog društva Crvenog križa Pakrac „Cvrčak“ ugostilo je šestu po redu turu gostiju koju čine članovi Udruge umirovljenika Europskih integracija iz Daruvara. Do kraja sezone očekuju se još tri ture počevši s 10. kolovoza, a zadnja će u odmaralište stići 28. kolovoza i boraviti do 6. rujna, prenosi nam Danijela Kiš, ravnateljica GDCK Pakrac.

O kvaliteti smještaja, hrane i sadržaja svjedoči podatak kako su brojni pojedinci korisnici odmarališta na Viru i više od 15 godina zaredom, a privlačno je odraslima koliko i djeci. Na ljetovanje u odmaralište, osim Pakračana i Lipičana, najčešće dolaze gosti iz Oborova, Daruvara, Vukovara, Siska, Zagreba i Novske, a već pet godina zaredom „Cvrčak“ je domaćin mnogim organiziranim grupama koje su iznimno zadovoljne smještajem u odmaralištu. Tako već tradicionalno na Viru ljetuju korisnici Centra „Rudolf Steiner“ iz Daruvara, Caritas Sisačke biskupije – Kuća „Sv. Vinka Paulskog“ iz Oborova, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ iz Vukovara, Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Zagreba, čiji su pokrovitelji Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Odmaralište na Viru ove je godine počelo raditi 5. lipnja i u devet će grupa ostvariti popunjenost smještajnih kapaciteta na razini prošle godine. Do sada je u odmaralištu ljetovalo 258 gostiju u razdobljima od 10 dana, a bitnih promjena u brojkama u odnosu na lanjske godine nema. Od noviteta i ulaganja ističemo povećanje kapaciteta zakupljene angažirane snage električne energije jer se postojeći kapacitet pokazao nedostatnim te zamjenu starih i dotrajalih tuševa novima, dodaje ravnateljica Kiš.