Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije održanoj 17. srpnja u Požegi verificirani su klubovi sudionici 1., 2. i 3. Županijske nogometne lige za natjecateljsku godinu 2017./2018.

  1. ŽNL imat će i u budućnost 12 klubova, a to su: Požega, Kaptol, BSK Buk, Tim osvježenje (Kuzmica), Croatia (Mihaljevci), Papuk (Velika), Dinamo (Vidovci), Kutjevo, Slaven (Gradac), Jakšić, Lipik 1925 (Lipik)iMladost (Pavlovci).

U 2. ŽNL natjecat će se 10 klubova: Sloga (Trenkovo), Sulkovci, Graničar (Zagrađe), Dobrovac, Hrvatski dragovoljac (Drenovac), Omladinac (Čaglin), Kamen (Vetovo), Dinamo (Rajsavac), Croatia (Donja Obrijež) i Graničar (Bučje).

U 3. ŽNL igrat će 9 klubova. To su Dinamo (Badljevina), Slavonija (Prekopakra), Jovača (Marino selo), Poljana, Parasan (Golobrdci), Lipa (Stara Lipa), Ovčare, BSK (Biškupci) i Eminovci.

Verificirane i Propozicije natjecanja za sve tri lige, a imenovano je i rukovodstvo natjecanja 1., 2. i 3. ŽNL za sezonu 2017./2018. Povjerenik za suđenje je Siniša Sabljak, povjerenik za natjecanje je Igor Mihalj dok je disciplinski sudac Zvonko Polić.

Kalendarom natjecanja natjecanja određeno je da se prvo kolo kupa igra 19. i 20. kolovoza, a drugo tjedan dana kasnije, 26. i 27. kolovoza. Prvenstva 1. i 2. ŽNL počinju 2. i 3. rujna.

Jesenski dio sezone 2. ŽNL završava 29. listopada utakmicama 9. kola, a završetak 1. ŽNL bit će 11. i 12 studenog kad će biti odigrane utakmice posljednjeg 11. kola.

Prvenstvo 3. ŽNL počinje 10. rujna, a završava 5. studenog utakmicama 9. kola.

Na sjednici su formirane su i županijske lige mladeži koje se od ove sezone igraju odvojeno od seniorskih momčadi.

U Županijskoj ligi početnika (2007., 2008. godište) natjecat će se 8 ekipa : Mladost (Pavlovci), Tim osvježenje (Kuzmica), Kaptol, Papuk (Velika), Kutjevo, Lipik 1925 (Lipik), Sloga (Trenkovo) i Slavonija II (Požega).

U Županijskoj ligi mlađih pionira (2005., 2006. godište) igrat će 9 klubova : Tim osvježenje (Kuzmica), Kaptol, Jakšić, Papuk (Velika), Dinamo (Rajsavac), Graničar (Bučje), Kutjevo, Lipik 1925 (Lipik) i Sloga (Trenkovo). Postoji mogućnost da se u tu ligu priključi i ekipa djevojčica NK Papuk (Velika) pa bi liga brojila 10 ekipa.

U Županijskoj ligi starijih pionira (2002., 2003. i 2004.) sudjelovat će 14 ekipa : Dinamo (Vidovci), Požega, Mladost (Pavlovci), Kaptol, Croatia (Mihaljevci), Papuk (Velika), Kutjevo, Sloga (Trenkovo), Eminovci, Omladinac (Čaglin), Slaven (Gradac), Dobrovac, BSK Buk iKamen (Vetovo).

Za ligu juniora (1999., 2000., 2001. godište) prijavilo se 15 klubova, a natjecanje bi se trebalo odigrati dvokružno ili trokružno (ako klubovi tako odluče) i to u dvije skupine. U skupini A igrali bi Požega, Mladost (Pavlovci), Kaptol, Papuk, Croatia (Mihaljevci), Croatia (Donja Obrijež) iLipik 1925 (Lipik), a u skupini B natjecali bi se Tim osvježenje (Kuzmica), BSK Buk, Jakšić, Slaven (Gradac), Graničar (Zagrađe), Sulkovci, Hrvatski dragovljac (Drenovac) i Kutjevo.

Uz nove županijske lige mladeži trebale bi se kroz desetak dana formirati i liga početnika (2007., 2008.) i mlađih pionira (2005.,2006.) Slavonski Brod – Požega koje bi imale po 10 klubova. U tim ligama bi se natjecalo 5 klubova iz našeg Saveza (Slavonija Požega, Slavija Pleternica, Hajduk Pakrac, Dinamo Vidovci, Požega) i 5 klubova iz NS Brodsko – posavske županije(Marsonia SB, Željezničar SB, Sloga NG, Oriolik Oriovac, Amater SB). Ukoliko te međužupanijske lige na kraju ipak ne budu formirane naši klubovi uključit će se u natjecanja u našoj županiji.

Kalendar natjecanja za lige mladeži odredit će se na zajedničkom plenumu za sve tri lige koji će se održat u ponedjeljak, 31. srpnja u 19,30 sati u Vidovcima, u prostorijama NK Dinamo.

(izvor informacija: Požeški športski savez)