NK Hajduk je jučer počeo s pripremama za novu sezonu, a na prozivku trenera Viktora Trbare se je  odazvalo 19 igrača dok je izostanak opravdalo šestero.

Najveća novost i pojačanje je Stjepan Petrović, defanzivni vezni ili stoper kojeg pakračka publika poznaje s malonogometnog turnira  kao dugogodišnjeg igrača Stragatransa.

No pojačanja su i nekadašnji igrači koji su se ovog ljeta vratili u Hajduk: golman Stjepan Matijašević koji je proljetos pauzirao, Marko Bukovac koji je bio u prekopakranskoj Slavoniji, Marko Zec i Ilija Lepan koji su bili u Dobrovcu te još junior Filip Dietzman koji je bio protekle dvije sezone u kadetima zagrebačke Lokomotive.

Prvom timu odmah u startu su priključeni igrači koji su izašli iz proljetnog juniorskog sastava, a koji su se već oprobali povremeno u prvom sastavu Josip Lesiček, Dorian  Tomašić, Leonardo Luksetić, Luka Štimac, Ivan Svjetličić i Vilim Svjeteličić, dok je izostanak ispričao Bruno Josipović. Sportski direktor Slavko Vuić naglasio im je da se od njih ove godine očekuje ozbiljan doprinos u prvom sastavu i uvjerenje da će do početka sezone netko od njih izboriti status prvotimca.

Iz proljetnog sastava na prozivku su se odazvali kapetan Adriano Baškiera, Mario Komljenović, Valentino Jirasek, Boris Prohaska, Antonio Zanetti, Darko Dietzman, Šimun Krenek dok su Dino Prohaska, Marko Giacometti, Karlo Stokić i Denis Relota su ispričali izostanak radi poslovne spriječenosti ili su na moru. Ivan Kaurin će idući mjesec na operaciju koljena i neće ga biti najmanje do proljeća.  No niti jučer svi ostali igrači nisu bili zdravi. Šimu Krenek radi proljetne povrede nije uopće trenirao, a Prohaska i Tomašić su radili po posebnom režimu.

U odnosu na proljetni sastav nedostaju: golman Roberto Zanetti koji je prešao u NK Lipik 1925, igrači iz Bosanske Gradiške Ilija Kovačević i Dean Popović s kojima je prekinuta suradnja, te Kristijan  Šugić s kojim je još situacija nejasna.

Predsjednik kluba Marijan Prohaska je rekao da već idućeg tjedna bi se sastavu Hajduka trebala pridružiti još dva pojačanja te da očekuje da je ovaj igrački sastav u narednoj sezoni dovoljno kvalitetan da u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje se bori za vrh tablice.

Hajduk će pripreme provesti na svom stadionu te na Planinarskom domu Omanovac i igrat će se prijateljske utakmice s klubovima iz okruženja. Prvi službeni nastup će imati 12. kolovoza na svom tradicionalnom turniru u povodu Velike Gospe koji Hajduk ove godine organizira po deveti put. Tjedan dana poslije na rasporedu je prvo kolo kupa, a prvenstvo počinje 26. kolovoza.

Iduće subote s pripremama počinju i kadeti/juniori (U17) koji će se od jeseni natjecati zajedno sa starijim pionirima (U14) u prvoj kvalitetnoj ligi.