Na Planinarskom domu na Omanovcu u tijeku je koordinacija gradonačelnika i načelnika općina i gradova Požeško-slavonske županije sa županom Alojzom Tomaševićem, njegovim zamjenicima i pročelnicima županijske uprave.

Na tiskovnoj konferencije prije sastanka, jer je on zatvoren za novinare, kao glavnu točku dnevnog reda župan je najavio  raspravu o mreži školskih ustanova na županiji. Istaknuo je da se on protivi zatvaranju bilo koje područne osnovne škole, makar i s jednim učenikom, jer je to početak kraja sela. Kako broj učenika stalno pada u ovom trenutku  prema rezultatima nedavno završenog upisa je na županiji višak devetero učitelja od kojih  dvoje na području Pakraca i Lipika, a zatvaranje područnih škola ne samo da smanjuje broj radnih mjesta, nego i priječi zapošljavanju mladog kadra koji izlazi s pedagoške akademije. No u nastojanju da se sačuva svaka područna škola, ističe župan treba i podrška roditelja koji moraju prekinuti sa sve učestalijom praksom roditelja koji ne žele da im djeca pohađaju područnu školu već ih silom upisuju u matične.

Od ostalih tema župan je najavio raspravu o kalendaru manifestacija i turističkih aktivnosti, jer kako je rekao, turizam je aktivnost koja ne može se provoditi unutar granica općina i gradova pa zahtjeva više njihove međusobne suradnje.

Također će biti rasprava i o promjenama u sustavu raspodjela poreza na dohodak o čemu se puno raspravljalo nedavno na sjednici Vlade u Požegi, kao i o projektu „Slavonija“ što je također bila šira tema požeške Vladine sjednice.

Inače redovna mjesečna koordinacija je ovog puta je specifična po više sadržaja. Prva je to koordinacija nakon svibanjskih izbora pa po prvi put na njoj sjede lokalni i regionalni dužnosnici svi iz redova HDZ-a Osim toga to je uopće prva županijska  koordinacija koja se održava na pakračkom području.