banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Pop Corn Šakić /MNK Bjelovar pobjednik je 21. po redu pakračkog Malonogometnog ljetnog turnira nakon što je poslije regularnog dijela utakmice, koji je završio bez pogodaka, do naslova stigao nakon uspješnijeg izvođenja sedmeraca. Tako je došao kraj i svojevrsnoj vladavini Stragatransa pakračkim turnirom budući da su posljednja tri ljeta turnir osvajali upravo oni. Treće mjesto osvojila je ekipa Poliklinika Arcadia iz Daruvara koja je sa 6:3 pobijedila ugodno iznenađenje turnira Elite Academy iz Pakraca.

Uvod u završnicu turnira, odigranog u subotu 8. srpnja, bila je zaostala polufinalna utakmica od prethodne večeri između Stragatransa i Poliklinike Arcadia. Odlični Daruvarčani, u sastavu s Draganom Vaclavekom, Sanjinom Romozijem i ostalim prekaljenim igračima malog nogometa pružili su vrlo snažan otpor favoriziranim Lipičanima predvođenim reprezentativcem Tihomirom Novakom, no vodstvo koje su imali u jednom dijelu utakmice nisu uspjeli i sačuvati pa su se u finale, pobjedom od 3:1, na kraju ipak plasirali Lipičani. Istaknut ćemo i važnu ulogu u polufinalnoj utakmici mladog lipičkog nogometaša Filipa Kligla koji je postigao izjednačujući pogodak za Stragatrans.

U utakmici za 3. mjesto  Poliklinika Arcadia je sa 6:3 bila bolja od novih ljubimaca pakračke publike -  mlade ekipe Elite Academy, koju vodi Siniša Grubišić, trener Škole nogometa Hajduk Pakrac.  Iako se nakon poraza ne može biti presretan, sveukupno gledajući  mladi „akademci“ mogu biti itekako zadovoljni premijernim nastupom na pakračkom turniru u seniorskoj konkurenciji na kojem su pokazali da se u budućnosti na njih, bez obzira na mladost, mora itekako ozbiljno računati. Polufinale turnira je velik uspjeh, no možda veći su ponovo krcate pakračke tribine i već pomalo zaboravljena glasna i ujedinjena navijačka podrška tijekom njihovih nastupa.

Finalni meč ponudio je odličan nogomet. Dvije momčadi koje su se kroz turnir pokazale kao najkvalitetnije potpuno su opravdale dolazak u samu završnicu turnira. Neizvjesna i čvrsta utakmica, prepuna vrsnih minijatura i poteza dostojnih majstora malog nogometa, lišena tek onog najvažnijeg – pogodaka, zadovoljila je više od pet stotina gledatelja pristiglih na završnu večer. Pobjednik je odlučen nakon izvođenja kaznenih udaraca, a lutrija penala otišla je na stranu Bjelovarčana.

Nakon turnira nagrađeni su i najbolji, pa tako Bjelovarčani kući nose nagradu od 10000 kuna, drugoplasiranom Stragatransu pripalo je 4000, dok su Daruvarčani osvojili 1000 kuna.  Najboljim golmanom turnira proglašen je Josip Grebenar iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac je njegov suigrač Vedran Cvitković, dok je najboljim igračem turnira proglašen Denis Topalović iz ekipe Stragatransa.  Nagradu za najboljeg mladog igrača dobio je Ivan Keć iz Elite Academy. Nagrade najboljim pojedincima je u ime Grada Pakraca uručio dogradonačelnik Marijan Širac.

Turnir je, kao i uvijek, u organizacijskom smislu odrađen na visokom nivou zahvaljujući članovima Udruge mladih Mali most iz Pakraca koji već godinama jednako uspješno vode ovu sportsku manifestaciju. Za kraj turnira organizirali su i već tradicionalni after party uz koncert grupe Posegana koji je održan u prostoru Spahijskog podruma.

[caption id="attachment_11169" align="aligncenter" width="2560"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić