Do kraja mjeseca Pakrac će biti bogatiji za četiri nova dječja igrališta čija izgradnja je u tijeku. Radnici pakračke tvrtke Usluga u završnoj su fazi montiranja atestiranih sprava na dječja igrališta u Ulici leptirova brdo (iza stambene zgrade na Pilani), Frankopanskoj (iza Pedagoške akademije), Ulici Kneza Branimira (iza bivše birtije na Gavrinici). To su posve nova igrališta na lokacijama na kojima ih do sada nije bilo, dok će u Ulici Kalvarija biti zamijenjene sprave. Sva igrališta su opremljena ljuljačkama i klackalicama, dok se razlikuju u ostatku sprava.

Radilišta je danas obišla gradonačelnica Anamarija Blažević, njen zamjenik Marijan Širac i Marija Čar, voditeljica odsjeka za stambeno komunalnu djelatnost.

Investicija je  vrijedna oko 330.000 kuna od kojih je 230.000 osiguralo Ministarstvo graditeljstva, a 100.000 iz gradskog proračuna pri čemu je pripremne radove na poravnavanju terena odradio gradski komunalni pogon. Oni će na igralištima na jesen posijati travu te posaditi ukrasno drveće.

Kada igrališta budu završena Pakrac će imati šest javnih dječjih igrališta jer od ranije postoje u naselju Jug (Ulica Andrije Hebranga) i kod vatrogasnog doma u Obali Petra Krešimira.