Ukoliko ste ljubitelj kviza, ovo je prava stvar za vas! Pub kviz stigao je i u Pakrac. Udruge djece branitelja domovinskog rata Pakrac – Lipik program ove vrste organizirat će u nedjelju 9. srpnja od 20 sati u dvorišnom prostoru Hotela Pakrac. Prijave timova koji čini 3 – 5 članova traju sve do pred sam kviz, a sudjelovanje je besplatno. Svi prijavljeni odgovarat će na pitanja iz područja opće kulture, povijesti, geografije, sporta, filma… uglavnom svega. Ako ste kapacitet i memorija vam je jača strana, nema razloga da ne okupite svoj tim, smislite ime ekipe i budete sudionik prvog po redu kviza ove vrste. Namjerno kažemo prvog, jer sigurni smo da će nakon svoje premijere ova popularna forma zaživjeti na duže vrijeme u našem gradu.

Pub kviz je forma kviza razvijena i danas izrazito popularna u Velikoj Britaniji (Pub Quiz, Quiz Night, Trivia Night). Prema anketi jednih britanskih novina iz 2008. godine, 42% pubova organizira kvizove na tjednoj bazi, čime se dolazi do brojke od nevjerojatnih 22 445 kvizova koje u toj državi možete igrati svaki tjedan. U Hrvatskoje je pub kviz scena zaživjela 2005. godine,

Najčešća forma pub kvizova je klasični pitanje-odgovor sistem s pisanjem na papir, iako su moguće razne varijacije. U tom klasičnom sistemu postoji otprilike 30 pitanja podijeljenih na razne kategorije, a izrazito su omiljena pitanja u kojima se nešto treba pogoditi iz audio ili video isječka.

Timovi koji igraju obično se sastoje od 3 do 5 ljudi, ovisno o kapacitetu prostora u kojem se igra. Svaki tim igra pod svojim imenom i često je to pravi festival kreativnosti.

Dođite naoružani znanjem!