U tijeku je ovogodišnja pakračka  biciklijada. U 17 sati iz dvorištu kurije Janković startalo je gledajući povijesno unatrag u 19. po redu takvoj manifestaciji tek 65 biciklista različitih uzrasta što je ponovo manje nego 2015. godine kada ih je bilo 70, ali i znatno manje nego, primjerice 2003. godine, kada ih je bilo 351.

Oni će naredna oko dva sata voziti ulicama pakračkog juga pa potom kroz pakračko polje dijelom staze „Od kune do lipicanca“ do Lipika gdje će im se na OPG Božić pridružiti lipički sudionici. Nakon kratkotrajnog odmora potom će zajedno krenuti kroz Filipovac i Klise do jezera Pakurnovac na Matkovcu gdje će se s početkom  oko 19 sati  održati završna svečanost koja uključuje nagrađivanje najstarijeg i najmlađeg sudionika te podjelu oko 40 zgoditaka tombole među kojima je najveća poklon bon od 500 kuna koji osigurava Turistička zajednica grada Pakraca.

Na polasku sudionike ovogodišnje biciklijade je ispratio u ime Grada Pakraca Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća, koji je poželjevši im sretan put podsjetio da Grad iz proračuna sponzorira rad biciklističke udruge i razne biciklističke manifestacije, ali za razvoj i popularizaciju biciklizma svake godine još više ulaže u izgradnju biciklističkih staza čija izgradnja je i sada u tijeku.

I ovogodišnja biciklijada vozi se u sklopu manifestacije „Pakračko ljeto“ čiji organizator je Turistička zajednica Pakraca.