Konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Pakrac Đurđa Babić, predstojnica ureda državne u Požeško-slavonskoj županiji sazvala je za 14. lipnja, doznajemo u gradskoj upravi Pakrac. Na njoj će biti izabran predsjednik, potpredsjednik te stalni odbori i komisije: mandatna, komisija za izbor i imenovanje, komisija za statut i poslovnik te odbor za financije i proračun.

Na izborima 21. svibnja vijećničke mandate u četverogodišnjem trajanju  su osvojili iz HDZ-a: Anamarija Blažević, Miroslav Ivančić, Vlado Eck, Saša Hejtmanek, Željka Pejša Božić, dr. med. Kristina Milek, Ivan Fričer, Josip Delorenci, Robert Matijašević i Zoran Hofman. Ispred SDP-a vijećnici su Dragan Marin, Zoran Krejči, Mihajla Pavković i mr. sc. Neven Garača. Ispred nezavisne liste mandat je osvojio nositelj Damir Špančić, a ispred SDSS-a Nikola Ivanović pri čemu će on i Anamarija Blažević radi obnašanja dužnosti gradonačelnice i njenog zamjenika  biti zamijenjeni s nekim od preostalih članova  lista koje su nosili.

U odnosu na prošli saziv mandate ponavljaju svi SDP-ovi vijećnici, kod HDZ-a samo Miroslav Ivančić te nezavisni Damir Špančić.