Jutros su počeli radovi na četvrtoj  fazi modernizacije prometnice Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata (od bolnice do Bille) kojom će u potpunosti biti završena njena rekonstrukcija koja traje unazad dvije godine.

Mehanizacija, radnici i kooperanti Niskogradnje Jurčak iz Požege će pripremiti sustav odvodnje oborinskih voda, instalacije za javnu rasvjetu i drenažu za asfaltiranje preostalog dijela te prometnice te izgraditi na zapadnoj strani nastavak pješačke i biciklističke staze koja će se spojiti s ranije izgrađene u toj ulici, odnosno onoj u Andrije Hebranga. Na ranije postavljenim instalacijama bit će montirani kandlaberi i svjetiljke za javnu rasvjetu te u potpunosti postavljena javna rasvjeta u dijelu Hebrangove ulice gdje je do sada nije bilo. Također će uz potpunosti urediti raskrižje ulica Hrvatske policije, Osječke i Andrije Hebranga.

Vrijednost ovih radova je oko milijun kuna, 80 posto će financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, a preostalo gradski proračun, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević.

Svi ovi radovi kao  osnovno uređenje okoliša će biti gotovi do kraja srpnja.