Mladi nogometaši Slavonije iz Požege pobjednici su 10. Memorijalnog nogometnog turnira Vlado Laučan koji je danas odigran na Gradskom nogometnom stadionu u Pakracu. U finalnoj utakmici pobijedili su Garić iz Garešnice sa 7:0, dok je u utakmici za treće mjesto domaći Hajduk savladao susjedni Lipik 1925 s 4:2.

Deseti „Laučanov memorijal“,  koji se igra povodom obilježavanja 26. godišnjice pogibije Vlade Laučana, nakon devet malonogometnih izdanja igranih na betonu ili dvorani danas se po prvi put igrao na travnatoj podlozi. Okupio je osam ekipa uzrasta do 12 godina pridošlih uglavnom s požeške strane, ali i onih iz Garešnice i Daruvara pa je stotinjak prisutnih gledatelja doista moglo uživati u kvalitetnoj nogometnoj predstavi. Glavno nogometno igralište podijeljeno je na dva manja na kojima su dvije grupe od po četiri momčadi igrane istovremeno po sustavu 6+1 (šest igrača i golman) čime se dobilo na vremenu, ali i na atraktivnosti. Na svečanom proglašenju pobjednik je odnio veliki prelazni pehar, dok su ostale ekipe nagrađene peharima za osvojena mjesta. Najbolji golman turnira bio je Željko Atlaban iz Garića, najefikasniji strijelac bio je Bruno Raguž iz Slavonije, dok je najboljim igračem proglašen njegov suigrač Toni Barišić.

Turnir je otvorila gradonačelnica Anamarija Blažević poželjevši svima puno sportskog uspjeha te svim momčadima zahvalila na sudjelovanju, a Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, uz Grad Pakrac i NK „Hajduk“ Pakrac ujedno i organizator ovog memorijala, prilikom svečanog otvaranja turnira je rekao:

„Unazad dvije godine turnir smo s odraslih nogometaša rekreativaca prebacili na djecu – na budućnost i vidim da nismo pogriješili. Premladi ste da biste se sjećali Vlade Laučana, čovjeka koji je život dao za Hrvatsku, no sjećaju ga se vaši roditelji ili čak djedovi i bake. Ovim memorijalom ćemo svi zajedno čuvati uspomenu na njega i pozivam vas da iz godine u godinu dođete u Pakrac odigrati turnir njemu u čast“.