Koncert poznate jazz&rock pjevačice Zdenke Kovačiček u rasprodanom dvorišnom prostoru caffe bara „Bašča“, obilježio je jučerašnji peti dan Multipaka. Pakračani, očito željni pravih događanja, ispunili su do posljednjeg mjesta terasu pakračkog hotela i na trenutak podsjetili, stariji će znati, na one slavne dane hotelske Bašče koja je svojim plesnim i glazbenim večerima nosila ondašnji društveni život grada.

Iz odlične dvosatne pomalo retro-atmosfere, Pakrac već danas odiše modernijim zvucima. Subota je rezervirana za slušaonice raspodjeljene na pet lokacija – Hotel Pakrac, Muzej, Robertoshop i gradska vijećnica. Od 10 sati su otvorene za sve one željne vrhunskog zvuka, a prigodno uređeno dvorište kurije Janković poziva i sve ostale da ovo sunčano rano poslijepodne iskoriste za šetnju i ponuđene sadržaje. Ima ih podosta, neki su već u tijeku pa vrijedi istaknuti „Lutajuću Akademija Umjetnosti Čaja – Đorđe Cvijić“, koja od 11 sati traje u Gradskoj knjižnici Pakrac, a približava nam obred pripravljanja i ispijanja čaja. U 10 je započeo i geocaching ili hi-tech potraga za „skrivenim blagom“.

Kažu da glazba snižava krvni tlak, usporava rad srca, smanjuje tjeskobu, stvara osjećaj ugode i relaksira. Ako želite provjerit je li to doista tako dođite na organiziranu muziko-terapiju koja počinje u 12 sati u dvorištu kompleksa Janković.

Aktivni su i članovi pakračkog Udruženja obrtnika  koji pripremaju svoj tradicionalni grah i pozivaju sve zainteresirane da ga dođu kušati oko 12 sati. Preporučuju da budete na tašte, naravno…

FOTOGALERIJA