Iako program šestog po redu Multipaka traje već nekoliko dana, danas je upriličeno svečano otvorenje HI – FI izložbe - najveće multimedijalne manifestacije ovog dijela Europe.

Izložbu je otvorila Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, koja je tom prilikom čestitala organizatorima i naglasila kako „Multipak“ nije samo središnje događanje u sklopu „Pakračkog ljeta“, već događaj kojeg se očekuje i priprema tijekom cijele godine, a zainteresiranih sudionika i upita je sve više.

Jelena Hihlik, ravnateljica pakračkog muzeja, i Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, kao članice organizacijskog tima zahvalile su stalnim izlagačima za odaziv te poželjele dobrodošlicu novim izlagačima i posjetiteljima kojih je iz godine u godinu sve više, kako iz Hrvatske, tako i iz okolnih zemalja. Posebne su zahvale upućene Božidaru Saviju, vlasniku pakračke HIFI prodavaonice Robertoshop, bez čijeg sudjelovanja, kako kažu, ove manifestacije ne bi bilo.

Više od 35 izlagača iz cijele Europe predstavlja HIFI i home cinema uređaje koje je nemoguće u Hrvatskoj vidjeti i čuti na jednom mjestu. Riječ je o rasponu od konzumne elektronike, kućnih kina, pa sve do high-end HIFI uređaja kakvi se mogu mjeriti s izradom najluksuznijih automobila ili satova. Neki od njih bit će premijerno prikazani u Hrvatskoj. Broj izloženih uređaja svakako zaslužuje divljenje ne samo u domaćim, nego i u svjetskim razmjerima. Izložba je otvorena danas u 12 sati i trajat će do 19 na lokacijama: Muzej grada Pakraca, Gradska vijećnica, Hotel Pakrac i Robertoshop. Također, ukoliko ne stignete danas posjetiti najveći regionalni multimedijalni postav, učinite to sutra između 10 i 19 sati na prethodno nabrojanim mjestima.