U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika ovog vikenda će se obilježiti 26-godišnjica smrti Vlade Laučana, prvog poginulog hrvatskog policajca u Domovinskom ratu na našem području.

Vlado Laučan ubijen je u četničkoj zasjedi 9. lipnja 1991. godine prilikom obavljanja redovnog policijskog posla na Toranjskom putu.

Obilježavanje godišnjice  njegove smrti započet će polaganjem vijenca na spomeniku na mjestu ubojstva  u petak u 18,15 sati, a u 19 sati će u pakračkoj župnoj crkvi biti služena misa. Središnji dio obilježavanja će biti u nedjelju kada će biti odigran 10. memorijalni nogometni turnir koji se ove godine po prvi put igra u organizaciji NK Hajduka na gradskom stadionu.

Natjecat će se na malom igralištu  mlađi pioniri (U12), a nastupit će osam ekipa u dvije skupine. Skupina A čine Slavonija Požega, Sloga Nova Gradiška, Garić Garešnica i Papuk Velika. U skupini B igraju uz domaćina Hajduka, Slavija iz Pleternice te susjedi Lipik i Daruvar.

Turnir će se odigravati  paralelno na dva igrališta, a otvorit će ga u 9 sati ekipa Hajduka i Lipika.

Završna utakmica odigrat će se oko 14,30 sati nakon čega će biti upriličena svečanost dodjela pehara i priznanja.

Memorijalni turnir Vlade Laučana lani su po prvi put odigravale mlađe kategorije, a u konkurenciji Hajduka, Daruvara i Garešnice pobijedili su mladi Lipičani. Turni se igrao u pakračkoj dvorani u konkurenciji limača (U10).   Osam ranijih izdanja na turniru su igrali sastavi braniteljskih udruga.