Program „Multipaka“ otvoren je sinoć u Gradskoj knjižnici Pakrac projekcijom dokumentarnog filma „Tko bi rekao: fantazije umreženog svijeta“, za „Oscara“ norminiranog dokumentarista i proslavljenog njemačkog redatelja, Wernera Herzoga.

Herzog  prikazuje virtualni svijet od njegovih početaka do krajnjih dosega, a digitalni krajolik istražuje jednako znatiželjno i maštovito kao što je dočarao raznolike zemaljske destinacije, od Amazone do Sahare, od Južnog pola do australskih divljina. Gledatelja vodi na putovanje kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je svijet interneta promijenio cjelokupno funkcioniranje stvarnog svijeta; poslovni svijet, obrazovanje, putovanja u svemir, zdravstvo, kao i samu srž naših privatnih odnosa.

Večeras je na rasporedu projekcija dokumentarnog filma Laure Nix, „The Yes Men: Pobuna!“ kojega možete pogledati u pakračkoj knjižnici od 20 sati. Film govori o klimatskim promjenama, pohlepi korporacija te, najvažnije, aktivistima koji prenose optimističnu poruku o običnim ljudima koji pobjeđuju paralizu i vraćaju svijet pod svoje okrilje.