Tijekom lipnja na pakračke nerazvrstane ceste trebali bi stići mehanizacija i zaposlenici požeške tvrtke Niskogradnja Jurčak. Oni će u vrijednosti većoj od 2,2 milijuna kuna (uključujući PDV) obaviti radove na sanaciji oštećena na pakračkim nerazvrstanim cestama koji su nastale kao posljedica djelovanja nevremena u svibnju 2014. godine.

Radove financiraju Hrvatske ceste, a odnose se na sanaciju nasutih nerazvrstanih cesta, vodnih propusta, kopanje putnih jaraka i ono što je najvažnije i najskuplje sanacija četiriju klizišta: u Pakracu u Vinogradskoj ulici  (na slici) i 103. brigade te dva prema Brusnika koji će biti sanirani takozvanom tehnikom izrade potpornog zida gabionskom rešetkom (kamen+žica). Preostale 32 lokacije su „rasute“ po cijeloj administrativnoj jedinici, najviše oko naselja istočno od Pakraca, odnosno u obriješkom bazenu.

Kako kaže Saša Lapaš, stručni suradnik gradske uprave, dio tada nastalih šteta, gdje je to sprečavalo prohodnost je otklonio sam Grad, ali dio njih je uslijed protoka vremena od nastanka štete još u gorem stanju pa će ovo biti značajan korak u djelomičnom sređivanju nerazvrstanih cesta i putova.