Nakon zimske stanke radnici i mehanizacija  „Radnika“ Križevci i „Komiga“ Koprivnica su se vratili na gradilište na pakračko odlagalište smeća „Crkvište“ na Krndiji. Nastavljaju radove na pripremi nove plohe za deponiranje kućnog otpada, te saniraju postojeće. Nakon lani odrađenih više mjeseci pripremnih zemljanih radova pomaci na ovom gradilištu su sada vidljivi. Osim što se po smetlištu sada vozi tvrdo nasipanom prometnicom, vidljive su i betonske konstrukcije buduće kazete za deponiranje. Bar u gornjem dijelu smetlišta vidljiva gomila desetljećima nakupljanog smeća je znatno manja, dio je pod zemljom pa je i smrad znatno manji.

Kako je rekao Adriano Baškiera, stručni zaposlenik Komunalca ovo je najzahtjevnija faza sanacija Crkvišta koja bi trebala biti dovršena ove jeseni nakon čega staro smeće više ne bi trebalo biti vidljivo, a novo bi bilo propisno odlagano u kazetu s izolacijskim svojstvima i riješenom pitanjem odvodnje oborinskih voda. Također bi do jeseni trebao biti završen i objekt reciklažnog dvorišta za čega oprema već dvije godine u Komunalcu čeka dovršetak građevinskih radova.

Ukupna vrijednost ugovorene  investicije  je  oko 16 milijuna kuna S PDV-om, a   sufinanciraju je  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 90 posto,  dok će gradovi Pakrac i Lipik sudjelovati svaki s po 5 posto.