banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Inženjerija Hrvatske vojske jučer je iz dvorišta bivše bolnice uklonila ruševinu predratnog zaraznog odijela. To je bila 36. ruševina koju su vojnici inženjerci uklonili od kada su polovinom ožujka došli s ljudstvom i mehanizacijom čistiti grad od ruševina s tim da su prethodnih 35 bile obiteljske kuće na području Pakraca, Kusonja, Prekopakre i Badljevine.

U ovom ciklusu za ukloniti su ostale još dvije obiteljske kuće u Pakracu, te četiri objekta u krugu stare bolnice koji su nekada bili korišteni kao radionički i gospodarski prostori tako da bi od starih objekata u tom dvorištu ostala nekadašnja glavna zgrada, „psihijatrija“ i patologija.

Kako je rekao komunalni redar Tomislav Luksetić, u gradskoj upravi se pripremaju rješenja o uklanjanju i preostalih ruševina kako bi spremno dočekali eventualno novi ciklus dolaska inženjerija HV. Po njegov procjeni za ukloniti još ima oko 40 ruševina, gotovo sve obiteljske kuće,  na području Pakraca,  Prekopakre i Kusonja te oko 80  takvih objekta na području Batinjana, Tornja,  Obriježi, Dragovića i Španovice.

Pravovaljana rješenja o njihovom uklanjanju bi mogla biti napisana do kraja godine, kaže Luksetić, nakon čega će opet njihovo uklanjanja biti u rukama razumijevanja  Ministarstva obrane.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić