Izbori su iza nas. Rezultati su poznati. Kako ih komentirate?

Naravno da sam zadovoljna kako s rezultatom koji smo ostvarili moj zamjenik i ja, ali još i više s rezultatom koji je ostvarila lista HDZ-a za Gradsko vijeće Pakrac. Nisam išla daleko u povijest statistike, ali ne pamtim kada je HDZ imao većinu da može u GV raditi komotno, da možemo imati svog predsjednika i to me strašno veseli.

No htjela bih čestitati svima koji su se uopće imali hrabrosti kandidirati. Mislim da treba hrabrosti i staviti svoje ime bilo na listu, bilo na pojedinačnu kandidaturu i na toj hrabrosti čestitam svima koji su na taj način sudjelovali u ovim izborima. Slažem se s Pakračkim listom da to pokazuje da su ti ljudi odlučili svoju daljnju sudbinu vezati uz ovaj grad i nešto pozitivno učiniti za njega. Naravno dodatnu čestitka svima onima koji su ušli u gradsko vijeće. Oni drugi su sigurno nezadovoljni, ali to su izbori i svaki vijećnik koji je ušao u gradsku vijeće predstavlja tamo i svoju listu i sve njene birače.

U pojedinačnom dijelu izbora najveća promjena se dogodila kod zamjenika gradonačelnika iz redova srpske manjine gdje je umjesto Gorana Labusa došao Nikola Ivanovića. Imate li tu komentar?

S Goranom sam, dok smo obadvoje bili zamjenici, a pogotovo posljednjih 15 mjeseci dobro surađivala. Goran se je dobro brinuo o pripadnicima svoje manjine i njegov zadatak je bio istočni dio Grada. Borio se za to i ostvarene su njegovim dolaskom na mjesto zamjenika pomaci u održavanju putova, putnih jaraka, radilo se na javnoj rasvjeti. Upravo jučer smo porazgovarali i zamolio me da započeti projekti i nakon njegovog odlaska idu dalje. To su radovi u Kraguju, nadogradnja mreže električne energije na Bučju, Dragoviću, Glavici, nešto u Branešcima. Nadam se da će suradnja s budućim zamjenikom biti bar na toj razini.

Miroslav Ivančić predsjednik Vijeća

Tko će biti predsjednik gradskog vijeće?

Kao što sam rekla napokon će to biti netko iz redova naše stranke. Dogovoreno je da to bude Miroslav Ivančić. Bio je drugi na listi, dugo je vijećnik, u prošlom mandatu i predsjednik našeg Kluba i potpredsjednik vijeće. Sada mu je to jedna stepenica više i mislim da će to dobro obavljati.

Tko vas mijenja u vijećničkom mandatu?

Nismo još odlučili. To će učiniti uskoro  Gradski odbor HDZ-a. Isto tako i moj mandat u županijskoj skupštini prepustit ću nekome od preostala dva kandidata iz Pakraca na listu za skupštinu Županije.

Kako ocjenjujete izlaznost?

Mani je  ona u skladu s nekim očekivanjima, mada bih voljela da je ona uvijek veća.  Žao mi je što građani ne uzimaju u većem broju učešće u demokratskom procesu kojim izabiremo gradonačelnika i članove vijeća koji predstavljaju nas građane. Unazad dvije i pol godine smo imali troje izbore. Nekima je to sigurno puno. No to je demokracija i pravo je građana da samo odluče hoće li koristiti tu mogućnost ili neće.

Za razliku od prošlih 15 mjeseci dok ste bili obnašateljica dužnosti gradonačelnice sada imate svoj mandat. Spremate li neke kadrovske, metodološke i druge  promjene u načinu rada?

Točno je da sam u tih 15 mjeseci obnašala dužnost na način da sam lanjski proračun provodila onako kako je ga je zamislio Davor Huška, kao i njegove projekte.  Naprosto htjela sam završiti one zadatke koji je on pred sebe postavio jer sam mislila da je to koketno. U ovom mandatu ću nastaviti raditi kao i do sada, ali će biti promjena sa stvarima s kojima nisam bila zadovoljna. Na primjer morat ćemo presložiti gradsku upravu u dijelu gdje nemamo dovoljno ljudi, a to su rad na pripremi  projekata. Neću to učiniti sama, na tome će surađivati pročelnik i voditelji odsjeka.