Zadržati poziciju u Top 3 svjetskih organizatora 3x3 challengera, i po pitanju kvalitete ekipa, ali i u organizacijskom smislu, putem live streaminga i tv prijenosa na Arenasport televizi i kroz druge medije doći do što većeg broja ljudi, kao i što kvalitetnije brendiranje događanja i promocija grada, najvažniji su ciljevi nadolazećeg Cedevita Lipik 3x3 Challengera koji će u Lipiku biti organiziran 30. lipnja i 1. srpnja.

Istaknuto je to jučer na Tiskovnoj konferenciji koja je održana u konferencijskoj dvorani Quella Toplica Lipik, a na kojoj je predstavljen ovaj već 19. u nizu turnir u uličnoj košarci.

Ove godine turnir će ponovo biti atraktivan, nastupit će 16 ponajboljih svjetskih ekipa, a konačan popis sudionika bit će poznat za dva tjedna. Ono što je sigurno – ovogodišnji Cedevita Lipik 3x3 Challenger neće biti ništa slabiji od prošlogodišnjeg. U prilog tome ide i dodatan interes ekipa koje nisu igrale lani, a upiti redom dolaze s adresa iz  Španjolske, Francuske, Rusije, Njemačke, Švedske, Ukrajine, Češke, Italije, Turske, Nizozemske, Slovačke, Danske i i naravno iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH.

„Motiv više svjetskim haklerima za dolazak u Lipik – „najmanju svjetsku metropolu ulične košarke“ – je i činjenica da će zahvaljujući povjerenju FIBA-e, u Lipiku biti organiziran prvi europski interkontinentalni Challenger od kada FIBA provodi 3x3 natjecanje u ovom formatu. To znači da će pobjednik i finalist ovogodišnjeg challengera u Lipiku izboriti direktan plasman na Masters 3x3 World toura koji će biti organiziran u kanadskom gradu Saskatoon“ rekao je Ivan Puščenik, predsjednik Udruge „Libox“, glavnog organizatora turnira.

Predstavljajući Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017. Puščenik je dodao da, osim vrhunskog sportskog sadržaja, i ove godine neće nedostajati dodatni sadržaji poput pokazne škola košarke za djecu, po prvi puta će biti organizirana i međunarodna sudačka akademija, a posjetitelje očekuju zanimljiv zabavni program i sadržaji, bogata ugostiteljska ponuda, bogate nagradne igre te neizbježni party (petak i subota) u prostoru nekadašnje robne kuće „Budućnost“.