Sudjelovanjem na kvalifikacijskom plesnom natjecanju „Internacional Dance Open Zagreb 2017.“, koje se održalo 6. svibnja u Sportskoj dvorani „Sutinska vrela“ u zagrebačkoj četvrti Podsused, članice Plesnog kluba Dolce Pakrac-Lipik izravno su se plasirale na Svjetsko prvenstvo u plesu koje će se u listopadu ove godine održati u Rimu. O ozbiljnosti i veličini natjecanja najbolje govore brojke; sudjelovalo je 4.500 plesača, 500 klubova i 27 država.

„Koreografije je osmislila i istrenirala dugogodišnja trenerica Kluba, Marijana Verčej iz Požege, tako da velike zasluge idu njoj, kao i djeci koja su posljednja dva tjedna prije natjecanja  trenirala gotovo svaki dan. Tu, naravno, ne smijemo izostaviti roditelje bez čije bi pomoći, podrške i pratnje sve ovo bilo teško ostvarivo. Ponosni smo što su naše plesačice bile dio jednog velikog natjecanja i predstavljale naše male gradove u tolikoj konkurenciji“, rekla nam je Kristina Colosetti, tajnica Kluba.

Na natjecanje je išlo 14 plesačica koje su sudjelovale u kategoriji djece i juniora, a cure su nastupile s tri koreografije. U srednjoj grupi, u kategoriji djece, s koreografijom suvremenog plesa, nastupile su Emili Papić, Tea Orzes, Nika Biondić, Marita Barać, Ema Kozić, Anja Gurdon i Marijana Prhal. Osvojile su prvo mjesto i izravno se kvalificirale na Svjetsko prvenstvo. Zlatne su bile i juniorke Kluba; Tara Dašek, Hana Papić, Barbara Krejči, Gea Zandona, Ana Pierobon, Nikol Vacek i Lucija Colosetti. Odstupanja od najboljeg rezultata nije bilo ni u duu, u kategoriji djece, gdje su nastupile Marita Barać i Nika Biondić.