Leon Kaurin i Josip Sljepčević učenici Osnovne glazbene škole Pakrac osvojili su treću nagradu na 42. međunarodnom natjecanju harmonikaša, koje je održano u Puli od 26. do 29. travnja u organizaciji „OKUD ISTRA“.

Ova nagrada Leona, polaznika 2. razreda harmonike te nešto starijeg Josipa koji ide u 6. razred harmonike pakračke OGŠ tim je vrijednija uzme li se u obzir da je natjecanje bilo međunarodnog karaktera i okupilo je harmonikaše iz čak 19 zemalja.

„Moramo naglasiti da je Osnovna glazbena škola Pakrac jako ponosna na svoje učenike i njihovog učitelja Ivana Goluba  kojima nije bilo teško dolaziti na vježbe i za vrijeme proljetnog odmora učenika. Bili su izrazito motivirani za natjecanje i nagrađeni su ovim  velikim uspjehom. Bit će im to podstrek za budućnost, već se pripremaju za 8. hrvatsko natjecanje za harmoniku u Daruvaru 12.svibnja gdje će se Josipu i Leonu priključiti i Sven Andričić učenik 1. razreda harmonike“, pohvalila nam se Alfreda Petani Grafina, ravnateljica OGŠ Pakrac.

Ukoliko netko od vršnjala Leona ili Josipa poželi krenuti njihovim stopama, OGŠ Pakrac upravo raspisuje natječaj za upis polaznika u 1. razred glazbene škole za ŠG 2017./2018. za glasovir, tambure, klarinet, harmoniku, violinu, gitaru i trubu.