U povodu obilježavanja Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Poljana“, kao ovogodišnji domaćin, ugostilo je 140 vatrogasaca iz svih petnaest vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik na združenoj vatrogasnoj vježbi, koja se ove godine kod nas obilježava dvadeseti put.

Vatrogasci su izveli tri vježbe u sklopu kojih su pokazali spremnost, okretnost, efikasnost i opremljenost. Tehnička intervencija obuhvaćala je prometnu nezgodu u kojoj sudjeluju dva automobila, a sudionici vježbe su spašavali osobe iz vozila, vadili vozilo iz potoka, regulirali promet, ali i micali srušeno stablo s prometnice. Druge dvije vježbe odnosile su se na gašenje požara; požara otvorenog prostora i požara stambenog objekta te spašavanje unesrećene osobe iz požarom zahvaćenog objekta.

Postrojene sudionike vježbe pozdravili su Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, i Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika, upućujući riječi pohvale, pritom im poželjevši što manje intervencija. Pozdravu se pridružio i Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, a čelnike oba grada pozdravili su, i poželjeli im dobrodošlicu, zapovjednik i predsjednik VZ Pakrac-Lipik, Ilija Turković ml. i Tomislav Stokić.