Moto klub Pakrac domaćin je 1. svibnja (ponedjeljak) 22. motoccros utrke „Bljesak“ koja se tradicionalno vozi pod pokroviteljstvom Grada Pakraca za službeno prvenstvo Hrvatske. Organizatori očekuju na Matkovcu nastup stotinjak ponajboljih hrvatskih motocrosista koji će voziti dva puta po pet utrka koje će se bodovati u 8 jakosnih i starosnih kategorija.

Program započinje u 9 sati obveznim službenim treningom, a start prve službene vožnje predviđen je za 11,30 sati  kada starta kategorija MX B open gdje vozi i naš Davor Lenče koji je nakon tri ovogodišnje utrke za prvenstvo Hrvatske vodeći u toj kategoriji. Oko 12 sati bi trebala startati kategorija  50 kubičnih centimetara gdje vozi mladi Pakračanin Noa Polenus. Svečanost otvorenja je u 13 sati, a odmah nakon toga je predviđena utrka u kategoriji MX2 (A liga) u kojoj voze Pakračani Matija Tessari i Luka  Papak. Odmah u kontinuitetu se vozi i druga vožnja u svim kategorijama s predviđenim završetkom u 17.30 sati, a sat poslije organizator je najavio svečanost zatvaranja s podjelama nagrada i priznanja.

Ovisno o vremenskim prilikama i uvjetima i na stazi natjecateljska komisija zadržava pravo izmjene satnice što ne dovodi u pitanje dobru zabavu za ljubitelje motocorssa garnirana raznom ugostiteljskom ponudom i drugim sadržajima.

Na Matkovcu se utrka „Bljesak“ vozi od  1996. godine čime je ovogodišnja 22. po redu, ali je u godinama 1993., 1994. i 1995. vožena ponekad po  dva puta godišnje van tog naziva, tako da je to ukupno 27. utrka, a 24. koja se boduje za prvenstvo Hrvatske.