KUD-om Seljačka sloga iz Prekopakre i naredne će dvije godine predsjedavati dosadašnja predsjednica Dubravka Arland, odlučeno je to na izbornoj Skupštini Društva održanoj u subotu 29. travnja u Prekopakri. Dijana Major nova je blagajnica, dok je Martina Svjetličić Brtan nova tajnica/voditeljica KUD-a.

Nakon izbornog dijela skupštine prešlo se na izvještajni u kojem je o radu društva u protekloj godini informirala upravo predsjednica Arland, podsjetivši da u KUD-u djeluju dječja i odrasla folklorna sekcija,  tamburaška, a povremeno i pjevačka sekcija. Istaknula je nastupe na Kulturnom mozaiku u Požeškom Brestovcu, sajmu Slavonski banovac te uzvratni posjet Velikom Trgovišću i tamošnjem prijateljskom KUD-u. U svome gradu neizostavni su sudionici kulturnih manifestacijh od kojih izdvajaju Pakračko ljeto i svoje Šokačko sijelo. Iz plana i programa rada za tekuću godinu izdvojene su redovne aktivnosti koje podrazumijevaju tamburaške i folklorne probe i nastupe na kulturnim manifestacijama širom regije.

Sve to ponešto i košta pa je Slavica Modrušan iznijela financijsku stranu priče iz koje je vidljivo da su prihodi KUD-a u protekloj godini bili nešto veći od 50.000 kuna, dok su izdaci bili oko dvije tisuće kuna viši. Precizno izlaganje Modrušan bilo je ujedno i njeno posljednje s mjesta knjigovotkinje Društva, a za petnaestogodišnju kvalitetnu suradnju iz ruku predsjednice Arland primila je i poseban poklon.

Skupštini je nazočila i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i sama članica KUD-a "Seljačka sloga" koja je pohvalila dosadašnji rad, posebno voditeljicu Martinu Svjetličić Brtan koja svojim aktivnostima s mlađim dobnim skupinama ujedno radi i na promociji samog KUD-a. „Mladi vole dolaziti i njima treba usaditi ljubav i radost kakvu imamo i mi kad putujemo na nastupe, ali i prenijeti im ono što nosimo u srcu spram naših običaja i kulture.“ Blažević je dodala da Društvo koje uskoro slavi 90 godina postojanja zaslužuje i vlastiti prostor za rad koji će u budućnosti biti u velikom domu svih prekopakranskih udruga za koji je gotova sva dokumentacija i ishođena građevinska dozvola.

Rad Prekopakrana pozdravili su i brojni gosti između ostalih i Vlado Eck, predsjednik MO Prekopakra, Borislav Černi ispred pakračkog PD Psunj, Vinko Strganac iz KUD-a Zeleni Gaj iz Gaja, Gabrijela Sabo Seleši iz Turističke zajednice Grada Pakraca te predstavnici prekopakranske Češke Besede.