Dosadašnji požeško-slavonski župan Alojz Tomašević bit će HDZ-ov kandidat za istu dužnost i na svibanjskim izborima. Potvrdio je to službeno na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u Pakracu kojoj je prisustvovala i Anamarija Blažević.

Osim što je kandidat HDZ-a, Tomaševićevu kandidaturu podržavaju županijski HSS, HSU, HDSSB i HSLS, a kandidati za njegovog zamjenika su dosadašnji zamjenik župana i predsjednik županijskog HSS Željko Jakopović i sadašnji gradonačelnik Požege Vedran Neferović. Upitan za izborna očekivanja, Tomašević je istakao da su u dosadašnjem dijelu izbornih radnji najavljena još kandidatura „njegova dva prijatelja“ Željka Samardžije ispred SDP-a i nezavisnog Željka  Kalića, ali unatoč tome očekuje pobjedu u prvom izbornom krugu.

Za razliku od izbora za župana, u izbornom dijelu za županijsku skupštinu HDZ i HSS će ići s odvojenim listama, ali s dogovorom o postizbornoj suradnji te je Tomašević uvjeren da će ove dvije liste imati dovoljno vijećnika da ostvare većinu u Skupštini Županije.

Na listi HDZ-a za županijsku skupštinu, kako je rekao, bit će predstavnici HDZ-a svih jedinica lokalne samouprave pa i Pakraca, a detalji će biti poznati kroz nekoliko dana.