Proteklog tjedna Radio klub „Vjekoslav Krenek“ održao je svoju redovnu skupštinu na kojoj su izvijestili o aktivnostima u prošloj godini te predstavili plan i program rada za tekuću. „Klub trenutno broji 15 članova, obavljamo redovne aktivnosti po unaprijed definiranom kalendaru Radioamaterskog saveza Hrvatske. Redoviti smo na UKV i KV natjecanjima s kojih  smo dobili priznanja s raznih strana svijeta. Izdvojit ćemo ona iz Japana, Izreala i Ukrajine“, rekao nam je Borislav Černi, tajnik kluba.

Osim radio-amaterskog dijela, aktivni su i na polju tehničke kulture pa za rujan u Pakracu najavljuju lokalne Dane tehničke kulture na kojima bi prezentirali rad svog kluba, ali i organizirali arhivsku izložbu svih vrsta tehničkih uređaja. Naći će se tu mjesta za prve kompjutore, retro - radio aparate koji su i danas u funkciji, ali i niz ostalih uređaja kojima su presudili vrijeme i modernija tehnologija.

Dane tehničke kulture iskoristit će i za animaciju mlađeg članstva kojim ovaj Radio klub oskudijeva pa planiraju pozvati pakračke učenike ne bi li se upoznali s radiomaterizmom. Možda netko sebe prepozna u natjecanju u kojem je u određenom razdoblju potrebno ostvariti što više radio-veza s drugim radioamaterima širom svijeta. Natjecanja se najčešće održavaju tijekom vikenda, a razlikuju se prema domaćem, međunarodnom i svjetskom karakteru. Vremenski traju od 1 do 2 sata za lokalna, a do 48 sati za najveća svjetska natjecanja, a razdijeljena su i prema vrsti emisije (fonijom, telegrafijom ili digitalnim vrstama rada).