Na predstojećim lokalnim izborima pakrački HDZ ima za cilj „obraniti“ devet vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću Pakrac s koliko su završili prethodni mandat. Za to će u borbu s listom kandidata koju će predvoditi sadašnja  gradonačelnica i kandidatkinja za istu dužnost Anamarija Blažević. Iza nje na listi HDZ-a slijede redom Miroslav Ivančić, Vlado Eck, Saša Hejtmanek, Željka Pejša Božić, Kristina Milek, dr. med., Ivan Frićer, Josip Delorenci, Robert Matijašević, Zoran Hofman, Igor Cavalli, Gabriela Sabo Seleši, struč. spec. oec., prim. Viktor Vidović, dr. med., Katarina Lahovsky Kobetić, odgojiteljica i Anita Skalnik.

Predstavljajući listu Blažević je istaknula da je riječ o novim snagama HDZ jer su tek dvoje s nje bili u prošlom sazivu gradskog vijeća. Šest je žena kao i hrvatskih branitelja. Imaju umirovljenika, poljoprivrednika, obrazovanih ljudi. Osim što s tako raznovrsnim kandidatima „pokrivaju“ sve socijalne slojeve društva, odlično su i geografski rasprostranjeni jer, osim iz Pakraca, imaju kandidate iz Badljevine, Velikog Banovca, Prekopakre.

Kao glavni adut za pridobivanje birača je istaknula rad u upravo završenom mandatu koji je započela kao zamjenica, a završila kao gradonačelnica ulažući u taj posao cijelu sebe. Kao najvažnija postignuća istaknula je događanja u poduzetničkoj zoni, modernizaciju prometnica, energetsku obnovu, uklanjanje ruševine, ali i niz aktivnosti na ublažavanju socijalnih neprilika.

„HDZ će voditi isključivo pozitivnu kampanju u kojoj će govoriti o sebi, svojem radu i programima. Nadam se da će to činiti i naši politički konkurenti, jer i nakon 21. svibnja svi ostajemo Pakračani i svi ostajemo živjeti u njemu“, istaknula je Blažević.

Unaprijed dogovorenu suradnju nemaju s nikim, ali su za dobro Pakraca spremni surađivati sa svima koji jednako tako misli, mada smatra da koalicija u gradskom vijeću nakon izbora HDZ-u neće biti potrebna, istaknula je na jučerašnjoj tiskovnoj HDZ-ova nositeljica liste za gradsko vijeće i kandidatkinja za gradonačelnicu Pakraca u naredne četiri godine.

Detaljni program će biračima predstaviti kroz više manjih skupova po svim većim pakračkim naseljima, te završnom u Pakracu.