U Pakracu će nizom događanja i ove godine biti obilježena obljetnica Vojno redarstvene akcije „Bljesak“.

„Susret prijatelja – Bljesak 2017.“ 4. – 6.5.

Središnje događanje ovogodišnjeg obilježavanja bit će „Susret prijatelja – Bljesak 2017.“ kojeg organiziraju Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac.

U sklopu Susreta predviđeno je 4. svibnja polaganje vijenaca za poginule branitelje i to na spomen obilježjima u Lipiku u 18,15 sati, potom u Pakracu u 18,45, a u 19 sati će u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena sveta misa za poginule branitelje.

Druženje branitelja, članova njihovih obitelji i ostalih građana i gostiju zakazano je za 6.5 kod planinarskog doma Omanovac. U 13 sati najavljeno je svečano otvaranje „Susret prijatelja – Bljesak 2017.“ u sklopu kojih će biti organizirano natjecanja u pikadu i visećoj kuglani, a od 11 sati započinje i natjecanje u kuhanju čobanca. Za zabavu će biti zadužen Tamburaški sastav „Lipa“. Istoga dana u Gradskoj kuglani u Pakracu od 11 sati započinje i natjecanje u kuglanju.

U sklopu obilježavanja „Bljeska“ tradicionalno će biti organizirano i nekoliko sportskih natjecanja.

Motocross utrka „Bljesak“ 1.5.

Na motocross stazi Matkovac u Prekopakri 1. svibnja će ponovno moći uživati ljubitelji motocrossa jer Moto klub „Pakrac – Lipik“ organizira motocross utrku „Bljesak“ koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske. Službeni trening počinje u 9 sati, start prve vožnje je u 11:30, a svečano otvorenje u 13 sati. Ulaznica za odrasle je 20 kuna, a za djecu 10 kuna.

Kuglački kup „Bljesak“ 30.4.

Već devetu godinu Pakrac je domaćin Kuglačkog kupa „Bljesak“ kojeg treću godinu u nizu organizira KK „Slavonski banovac“. Kvalifikacijski dio natjecanja traje do subote 29. svibnja. Najboljih 16 iz kvalifikacija će se plasirati u finale koje je na rasporedu u nedjelju 30. travnja. Finalna natjecanja u Gradskoj kuglani u Pakracu započinju od 13 sati, a pobjednik ovogodišnjeg Kupa „Bljesak“ će biti poznati iz 17 sati za kad je predviđeno i proglašenje pobjednika.

Ribolovni kup „Bljesak“ 1.5.

Već 22 godine Športsko ribolovno društvo „Pakrac“ u povodu obilježavanja „Bljeska“ organizira Ribolovnog kupa „Bljesak“. I ove godine ribolovni kup će biti održan 1. svibnja na jezeru Raminac u Lipiku. Natjecanje počinje u 9:30, traje do 12:30, a proglašenje pobjednika planirano je oko 14 sati, u pakračkoj gradskoj vijećnici.

Moto karavana „Bljesak“ 1.5.

I bikeri će dati doprinos ovogodišnjem obilježavanju VRA „Bljesak“. Moto klub „Vitezovi tame“ Pakrac će biti domaćin sudionicima Moto karavane „Bljesak“ koja će u Pakrac doći sa središnjeg obilježavanja „Bljeska“ u Okučanima. Dolazak bikera se očekuje u popodnevnim satima, oko 15 sati, najprije će položiti vijence i zapaliti svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na središnjem lipičkom trgu, potom i na Spomen obilježju na pakračkom groblju nakon čega će nastaviti druženje u klupskim prostorijama pakračkih bikera.