Tomislav Petrač ponovo je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Pakrac za lokalne izbore koji će se provoditi 21. svibnja. Kao i ranije njegova zamjenica je Martina Tušek, a članovi odnosno zamjenici članova su Gordana Tomić, Mira Vrbica, Tatjana Luksetić i Sven Zerdin.

Predstavnici stranaka će naknadno imenovati svoje predstavnike odnosno članove u prošireni sastav.

Izborno povjerenstvo radi u uredima gradske uprave, a predaja kandidatura moguće je od petka 21. travnja, ali naravno da do danas nije stigla niti jedna kandidatura za sve troje izbore koje provodi gradsko povjerenstvo: gradonačelnika i zamjenika, gradsko vijeće i zamjenika gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine.

Radi kandidiranja Gradsko izborno povjerenstvo do roka za predaju kandidatura radit će u slijedećim radnim vremenima: od 24. do 28. travnja od 8 do 16 sati,  29., 30. travnja i 1. svibnja će dežurati od 10 do 14 sati, odnosno 2. i 3. svibnja  od 8 do 20 sati, a posljednjeg dana 4. svibnja od 8 do 24 sata.

Zainteresirani informacije mogu dobiti na telefone Tomislava Petrača 098/519-897 i
Tatjane Luksetić 098/362-258.

GIP će odrediti biračka mjesta do 5. svibnja, političke stranke moraju dostaviti svoje kandidate (4 člana + 4 zamjenika) za biračke odbore do 8. svibnja, a DIP će odrediti predsjednika i zamjenika iz redova nezavisnih birača te članove biračkih odbora do 10. svibnja.

Sve novosti oko provedbe izbora GIP obajvljuje na internetskim službenim stranicama Grada.