Uručivanje priznanja Društvu i pojedincima od strane Hrvatskog i županijskog športskog  ribičkog saveza bio je najsvečaniji dio skupštine Sportskog ribolovnog društva Pakrac što je upriličena u subotu u povodu 70 godina djelovanja.

Za tako visoku obljetnicu predsjednik HŠRS Vladimir Sever, odnosno Đuro Makarević predsjednik Županijskog saveza uručili su Željku Paragu, predsjedniku ŠRD Pakrac, priznanje za dugotrajno uspješno djelovanja.

Također HŠRS uručio je zaslužnim pojedincima 5 Brončanih, 5 Srebrnih, a najveće priznanje, Zlatne značke HŠRS, dobili su Željko Parag, Ivica Nožarić, Tihomir Vuković i Dragiša Jovanović.

U uvodnom djelu skupštine predsjednik Društva Željko Parag je podsjetio na 1935. godinu kada je skupina Pakračana  osnovala „ribarsko društvo“. No njegova športska aktivnost i pisani tragovi počinju 1947. godine kada su rad društva obnovili Veno Rozenbah, Ivan Reili, Stojan Kosijer, Marijan Oreč i Josip Šebić. Kasnije iz tog društva nastaju slična društva u Lipiku, Poljani i Brezinama. Društvo je preuzelo obvezu sportskog natjecanja, čuvanje voda i poribljavanje radi čerga se najprije uređuje korito Pakre, a nastavlja se kasnije izgradnjom jezera Raminac i Pjeskara i 1999. godine Pakurnovca nakon čega slijede rezultatski najuspješnije godine koje su rezultirale odličnim rezultatima i pozivanjem u reprezentaciju i danas jednog od najboljih hrvatskih ribolovaca  Dejana Vondraka.

U prošloj godini  SRD Pakrac je osvoji 4. mjesto u županijskoj ligi nastupivši u 6 prvenstvenih natjecanja,  pri čemu je najbolji pojedinačni rezultat, treće mjesto ostvario Damir Leš. Pored toga lani su nastupili i na kupovima gradova Požege, Pleternice i Okučana.  Za ukupno aktivnost su lani potrošili 41.000 kuna koje su osigurani kroz donaciju Grada Pakraca(18.3000) za uređenje donjeg jezera Pakurnovca, 8.500 od Sportske zajednice, dok su ostalo vlastiti prihodi.  Uz uređenje dijela jezera Pakurnovac najviše novaca (22.000) potrošeno je na poribljavanje.

Sličan plan rada i financiranja koji su prezentirali Tihomir Vinković i Mladen Tessari  je i za ovu godinu.

Na dugotrajnom radu ustrajnosti i uspješnosti čestitala im je gradonačelnica Anamarija Blažević istakavši da Grad naročito vrednuje rad s djecom i mladima, ali da sportski ribolov pomažu i kroz financijsku pomoć pojedincima za odlazak na međunarodna natjecanja. Ona je rekla da će Grad i dalje financijski pomagati njihovu skrb za jezero Pakurnovac što smatra zajedničkim interesom.

Rad društva i dobre želje u nastavku osim već spomenutih predsjednika strukovnih saveza su čestitali i sportski prijatelji: Siniša Karačić iz drugog pakračkog društva „Papuk“, Davor Jandroković iz Lipika, te predstavnici  društava iz Pleternice i Okučana.

Društvo je dodijelilo zahvalnice i prigodne suvenire  za pomoć u radu za 34 pojedinca i organizacije.