banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Na nedavnom obilježavanju Dana Požeško – slavonske županije održanom 21. travnja u Požegi pakračkoj Osnovnoj glazbenoj školi dodijeljena je Povelja zahvalnosti - priznanje koje se po prvi put dodjeljuje i u našoj županiji, a postat će tradicionalno.

Priznanje je u ime OGŠ primila ravnateljica Alfreda Petani Grafina koja nije krila zadovoljstvo: „Ponosna sam jer to je priznanje našem dosadašnjem radu, motiv više za budućnost, ali i putokaz kojim smjerom dalje ići. Sretna sam da smo baš mi premijerni dobitnici nagrade koja se dodjeljuje po prvi puta, a lijepo je i poslušati pohvale za rad, pogotovo kad stižu od župana Alojza Tomaševića, ali i premijera RH Andreja Plenkovića“. Petani Grafina zahvaljuje i Gradu Pakracu na kandidaturi, dodajući da je posebno zadovoljstvo biti prepoznat u sredini u kojoj radiš i živiš.

Povelja zahvalnosti, naime, rezultat je kandidature Grada Pakraca prema Županiji, preciznije gradonačelnice Anamarije Blažević koja se u obrazloženju osvrnula na višegodišnji uspješan rad glazbene škole osnovane u rujnu 1996. godine, te njeno aktivno sudjelovanje u kulturnom i društvenom životu Pakraca.

Škola je organizator kulturnih događaja na našem području preko ministarstva kulture, te suradnje sa stranim kulturnim centrima i veleposlanstvima u Hrvatskoj. Tradicionalno održavaju koncerte za Božić, Valentinovo, Maskirni koncert, Dan Europe, koncert filmske glazbe, te završni koncert u sklopu "Pakračkog ljeta". Dobitnicu su volonterske nagrade "Otisak srca" zaklade za razvoj civilnog društva za projekt "Raspjevane latice" u suradnji sa udrugom "Latica", te godišnje volonterske nagrade za doprinos volontiranju od strane Volonterskog centra Osijek. Među rijetkim glazbenim školama u Hrvatskoj su u sustavu e-dnevnika. 2004. godine su nagrađeni nagradom Pečat Grada Pakraca za izuzetan doprinos u duhovnom i materijalnom razvoju Grada. U školi se istaknuo Tamburaški orkestar Pakrac, vokalna skupina "Contesse", s odnedavno i ženskim tamburaškim sastavom“, stoji u obrazloženju koje je očito bilo više nego dovoljno da u Pakrac dođe ovo poticajno priznanje.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić